Friday, September 5, 2014

Cara Nak Buang 'WORD VERIFICATION' di blog

Apa itu word verification?  word verification ni atau pengesahan kata. "Bende" ni selalu keluar time nak komen. Kadang - kadang kita dah rasa betul dah tapi tak betul juga. Last2 tak jadi komen.hehe

gambar sumber ziemahmud dot blogspot dot com



First tengok ni:









Done!! Kalau tak faham boleh tanya. Kebiasaannya ramai dah buat. Tapi kalau sesekali itu terkena tension gak.haha



6 comments:

Mia Liana said...

nice tutorial dear...

p/s : Salam. Terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #8. (^_^). Blog ini telah tersenarai di http://www.mialiana.com/2014/09/senarai-url-blog-8.html

Azhafizah Md Nor said...

Singgah blogwalking dari blog kak Mia :)

Happy weekend!

Jemput singgah
http://www.azhafizah.com/

Mardiah Diana said...

Salam singgah BW dari blog Mia Liana...

jemput singgah ke blog

http://mardiahdiana.blogspot.com

CRAFTY VIDEOS TIPS said...

your gallery is just very nice .graphics are very nice . your website it just super. best of luck . do come visit me some time. that goes to everybody who see this. WE.HOBBIESANDCRAFTS.NET. and please sign my guestbook at the bottom of my webpage to let me know you came to see me do send your very good friends ( thank you ) it good to meet new friends. love a beautiful thing.

Nurul Nadiah said...

gud info...

jom join segmen:
http://doubledeeya.blogspot.com/2014/09/segmen-jom-support-muamalat-islam.html

Yun Sing said...

Haha.. selalu dapat bila nak komen.. wat lek je laa :/